کانون در قبال گواهينامه‌هاي بي‌اعتبار مسئوليتي ندارد

معاون ارائه اسناد و مدارک بين‌المللي و امور هماهنگي‌هاي کانون جهانگردي و اتومبيلراني در گفتگو با ميراث‌آريا(chtn) ضمن بيان اين مطلب افزود: در حال حاضر تعدادي از مراکز که وابستگي به هيچ ارگان و سازماني ندارند اقدام به صدور گواهينامه رانندگي بين‌المللي با اعتبار 10 تا 20 ساله مي‌کنند.

علي‌اصغر کرمي تصريح کرد: در سراسر دنيا کانون‌هاي جهانگردي و اتومبيلراني متولي صدور گواهينامه‌هاي بين‌المللي هستند و ساير گواهينامه‌هاي صادر شده ماهيت قانوني ندارند.

وي تصريح کرد: متاسفانه افراد بسياري که قصد سفر به خارج از کشور را دارند با هدف دريافت گواهينامه بين‌المللي با اعتبار 10 و 20 ساله به اين مراکز مراجعه مي‌کنند و متحمل هزينه‌هاي زيادي مي‌شوند.

کرمي ادامه داد: به دليل اعمال قوانين شديد راهنمايي و رانندگي در خارج از کشور و از آنجا که اين گواهينامه‌ها فاقد اعتبار است افرادي که در خارج از کشور دچار تصادف و سوانح رانندگي مي‌شوند با مشکلات زيادي مواجه خواهند شد.

وي گفت: به منظور تائيد گواهينامه فرد مورد نظر از کانون جهانگردي و اتومبيلراني جمهوري اسلامي ايران استعلام مي‌شود و از آنجا که کانون اين گواهينامه را صادر نکرده است، آن را تائيد نمي‌کند.

معاون ارائه اسناد و مدارک بين‌المللي کانون جهانگردي و اتومبيلراني گفت: از آنجا که قوانين راهنمايي و رانندگي در خارج از کشور شديدتر از ايران است در مواردي کار اين افراد به بازداشت نيز کشيده مي‌شود.

کرمي بيان داشت: تعدادي از اين افراد نيز به کانون جهانگردي و اتومبيلراني شکايت مي‌کند و از آنجا که کانون اين گواهينامه‌ها را صادر نکرده است پاسخگوي آنها نخواهد بود.

وي افزود: تاکنون بيش از 100 مورد شکايت از صادرکنندگان غيرمتفرقه گواهينامه بين‌المللي به کانون جهانگردي و اتومبيلراني شده است که اين افراد هيچ پشتوانه‌ حقوقي ندارند.

اين مقام مسئول در کانون جهانگردي و اتومبيلراني تاکيد کرد: با استناد به ماده 22 قانون حمل و نقل، کانون جهانگردي و اتومبيلراني تنها مرجع صدور گواهينامه‌هاي بين‌المللي در کشور است و لازم است به مردم در اين زمينه اطلاع‌رساني شود./115

انتهای پیام/

کد خبر 1388072711